Om Lisa

Lisa Solvang er skaperen bak Flikkflakk. Hun er utdannet adjunkt og bor på Andøya i Vesterålen.

Lisa vokste opp på en vilter og utemmet øy i Vesterålen. Oppveksten i fjæra blant  nordlys, midnattssol, storm og strømbrudd gav en følelse av å være sterk. Å skue utover den skiftende horisonten mens naturkreftene herjet og gjorde akkurat hva de ville med landskapet, ble symbolet på en uendelig horisont med uendelige muligheter!

Som nyutdannet lærer hadde hun ofte følelsen av at hun ikke klarte å gjøre alt for å nå alle elevene. Og med tiden og 18 års erfaring så hun at dette er en følelse de fleste lærere har. 

I en allerede hektisk og travel skolehverdag kan det være en utfordring å tilrettelegge til best mulig læring for hver enkelt elev. Tiden strekker rett og slett ikke til.

Med et ønske om å lære mer om tilrettelagt læring dro Lisa på kurs i læringsstiler, ledet av dr. Lena Bostrøm fra Sverige. Her lærte hun noe hun allerede visste innerst inne; nemlig at alle lærer på forskjellige måter! Felles for Bostrøms produkter var at alle var hjemmelaget og tok lang tid for lærer å lage.

Med økende interesse og forståelse for lærerstiler og et stipend fra den europeiske Leonardo daVinci-stiftelsen, dro Lisa til Stockholm for å observere og delta i arbeidet med læringsstiler i den svenske grunnskolen. Da hadde allerede arbeidet med Flikkflakk pågått et par år.

Med seg i startprosessen har Lisa hatt flere hjelpere, de fleste med fellesnevneren ”nordnorsk”

Takk til:

Rune Solvang, Skipper, Bleik.
Grethe Stave i Apriori AS, rådgiver, Andenes. www.aprioriweb.com
Marte Wiik og Svein Terje Eliassen, grafiske designere i designbyråene God Strek, www.godstrek.no, og Designfabrikken, www.designfabrikken.no/Andenes.
John Petter Arntzen, prosjektleder, Kunnskapsparken i Vesterålen, Sortland.
Fred Aleksander Carlsen, webutvikler, Sortland. www.sjelfull.no
David Erichsen, grafisk designer i Daesign, Mosjøen. www.daesign.no
Tenk AS, webrådgivere, Trondheim, www.tenk.as
Representanter fra VINN, Narvik.
InnovasjonNorge, avdeling Bodø
Xiaomein Lu, konsulent i Kina, www.buykina.com.